A Mindennapi Angol Párbeszédek sorozat segítségével fejleszteni tudjátok beszédkészségeteket, magabiztosabbá tudjátok tenni az angoltudásotokat hasznos hétköznapi szituációkon, párbeszédeken keresztül, akár utazás vagy sportolás közben.

Mire jó?

  • Beszédfejlesztés: az angolos, egyszerű kifejezéseket sokat hallgatva és ismételve más hasonló szituációkban is tudod majd használni őket, mint afféle építőelemeket.
  • Hallott szövegértés javítása: az anyanyelvi szereplőket hallgatva hozzászokik a füled az összemosott szavakhoz, a ki nem ejtett hangokhoz, pl. ’r’ ,’t’ vagy ’g’.
  • Kiejtés javítása: Az ismétléses feladatokon keresztül tudod gyakorolni a már amúgy is sokszor hallott szavakat kifejezéseket.
  • Szókincsfejlesztés: A leckékben rengeteg témához kapcsolódó új szót tanulhatsz, ezeket meg tudod hallgatni angolul és magyarul is, és ismétléses feladatokon keresztül is tudod gyakorolni. Sőt még vissza is kell mondanod a magyar szó angol párját.

Kiknek ajánlott?

  • Tanulják/tanulták a nyelvet egy ideje, de mégsem tudnak magabiztosan kommunikálni egyszerű helyzetekben.
  • Kevésbé értik a beszélt angolt, mint az írott szöveget.
  • Kevés idejük vagy energiájuk van nekiülni angolozni.

Hogyan használd?

A hanganyag úgy lett összeállítva, hogy utazás, vezetés vagy akár futás közben is tudd használni, de persze ha olvasni szeretnéd a szöveget mellé, az ebookban megtalálod a párbeszédeket és a hozzájuk tartozó szavakat és kifejezéseket angolul és magyarul is.

Nézzük meg konkrét példán keresztül, hogyan érdemes használni. A lenti leckében a múlt idejű történetek mesélését gyakorolhatod. A párbeszédbe belecsempésztem a különböző múlt időket (egyszerű-folyamatos múlt, befejezett múlt) és a reported speech-et is, így ezeket is tudod gyakorolni. Próbáld meg végigcsinálni a feladatokat a leírás szerint.

My car was clamped- Középfok 2.

my car was clamped

 

Minden lecke hanganyaga 7 részből áll.

.1 Dialogue – A párbeszéd

Hallgasd meg egy párszor, amíg megérted, illetve elkezdenek a mondatok egyes részei a füledben megragadni. Olvashatod hozzá a szöveget is, ha akarod.

.2 Listen to the words – Szavak angolul és magyarul

A szavakat megtalálod a szószedettben is, de ha útközben akarod tanulni, akkor itt meg tudod hallgatni angolul és magyarul is.

.3. Listen and repeat the words – Ismételd a szavakat

Itt ismételheted a szavak helyes kiejtését.

.4 Say the words in English – Mondd vissza a szavakat angolul

Ha úgy érzed, megtanultad a szavakat, próbáld meg visszamondani magyar szó angol párját.

.5 Listen to the expressions – Kifejezések angolul és magyarul

A fontosabb kifejéseket meg tudod hallgatni angolul és magyarul is. Ez főleg akkor hasznos, ha úton vagy, otthon nyugodtan tanulhatod olvasva is.

.6 Listen and repeat the expressions – Ismételd a kifejezéseket

Ez egyszerűnek tűnik, de nem mindig az. Először a kiejtés miatt használhatod hozzá a szöveget, de javasolt inkább nélküle gyakorolni. Minden kifejezés 2x hangzik el, ha nem sikerülne elsőre végig mondani, illetve így le tudod magad ellenőrizni.

.7 Say the expressions in English – Mondd vissza a kifejezéseket angolul

Ha már úgy érzed, elsajátítottad a kifejezéseket, próbáld meg visszamondani őket a hallott magyar szöveg alapján. Ha már gördülékenyen vissza tudod mondani a nagy részét, akkor profi vagy!

A fenti párbeszéd és a szövegkönyv a Mindennapi Angol Párbeszédek sorozat Középfok 2 részében található, további 19 leckével együtt. A részletekért kattints ide >>>

Hasznos anyagok

a YouTubeon is!

Utazás repülővel – hasznos párbeszéd angolul hanganyaggal

Hasznos kifejezések utazáshoz angolul és magyarul hanganyaggal

Going to vagy will magyarosítva, hogy végre megértsd

Pofonegyszerű módszer, hogy megértsd, mikor melyik jövő időt kell használni angolban. Mi a különbség a going to vagy a will (egyszerű jövő) idő között?

Folyamatos vagy egyszerű igeidők – mi az alapvető különbség?

Mi a különbség az egyszerű és folyamatos múlt vagy jövő között. Hogyan alkalmazható ez más igeidőkre is, pl present perfect. Egy egyszerű ökölszabály segítségével könnyen ráérezhetsz a különbségre. Simple és Continuous szemlélet összehasonlítása példákkal.

Így használd a Mindennapi Angol Párbeszédek sorozatot! Teljes lecke a cikkben

Így használd a Mindennapi Angol Párbeszédek sorozatot! Teljes lecke a cikkben

Az angol online letölthető hanganyag segítségével akár utazás, vagy sport közben tudjátok magabiztosabbá tenni az angoltudásotokat hasznos, hétköznapi szituációkon, párbeszédeken keresztül.
Mire jó?
Beszédfejlesztés, hallott szövegértés javítása, kiejtés javítása, szókincsfejlesztés.

Útbaigazítás, hasznos párbeszéd angolul és magyarul is

Mi van, ha megállít egy külföldi az utcán, és útbaigazítást kér? Úristen, mit mondjak neki? A lenti szituációban a Hősök teréről szeretnének eljutni a Westendbe. A párbeszéden kívül, a fontosabb kifejezéseket meghallgathatod angolul és magyarul is, sőt ismétléses feladatot is találsz. Hallgasd meg a párbeszédet egy pár

10 tipp az angol gyakorláshoz a mindennapokban

10 tipp az angol gyakorláshoz a mindennapokban

Hogyan lehet többet kihozni a már meglévő tudásból? Hogyan lehet becsempészni az angol nyelvet a mindennapokba? Íme, 10 tipp, ami hozzá segít ahhoz, hogy napi szinten tudd fejleszteni angoltudásod minden erőlködés nélkül.

Ismerkedés angolul – könnyed párbeszéd hanganyaggal

Miket kérdezhetünk egy külfölditől, ha bemutatnak neki? Hogy tetszik a város? Merre voltatok eddig? Mit gondolsz az itteniekről?
Alapfokú párbeszéd hanganyaggal.

© Birkás Gergely 2017-2023, Minden jog fenntartva.

error: Content is protected !!